Încă o localitate din raionul Orhei este iluminată!

Comentariile sunt închise pentru Încă o localitate din raionul Orhei este iluminată! 45

Proiectul privind iluminatul public stradal a fost finalizat în satul Mana, raionul Orhei. Lumina a fost aprinsă pe străzile localității zilele trecute, în prezența mai multor localnici, autorități locale și raionale, deputați ai Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova”.

La Mana, a fost montată o rețea electrică de 3,5 kilometri și peste 170 de corpuri de iluminat de tip LED. Două transformatoare au fost modernizate, iar rețeaua este dotată cu un sistem inteligent de aprindere și stingere a luminii la anumite ore.

Inițiatorul proiectului, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor a felicitat personal locuitorii cu această ocazie.

„Am promis anul trecut că în localitățile care vor avea primari din partea Partidului „ȘOR” va fi ordine, dezvoltare și vom aduce Europa. Partidul „ȘOR” nu a făcut și nu va face politică. Singura noastră politică e să construim pentru oameni, să-i ajutăm, să soluționăm problemele lor aici și acum. Am spus că în primul an vom aduce lumină în satele cu primari din partea formațiunii noastre, după care vor urma proiectele pentru renovarea drumurilor; renovarea grădinițelor și școlilor; amenajarea parcurilor și reabilitarea căminelor culturale”, a spus Ilan Șor.

Secretarul fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a menționat că în curând alte două localități din com. Seliște vor avea iluminat stradal.

„Azi aprindem lumina în Mana, iar în curând în Lucașeuca și în Seliște. Planificăm de Crăciun pe nou să organizăm inaugurarea oficială”, a menționat Tauber.

Andrei Gălescu, primarul com. Seliște, din care face parte și satul Mana, a mulțumit echipei lui Ilan Șor pentru susținere.

„E primul proiect, dar nu și ultimul. Vom continua cu construirea unui sistem de aprovizionare cu apă și canalizare, după care vom face drumuri”, a menționat primarul.

„Raionul Orhei devine unul dintre cei mai importanți actori în dezvoltarea țării și este un model pentru întreaga Moldovă. Asta se datorează în primul rând locuitorilor raionului Orhei, care au înțeles în toamna anului trecut ce înseamnă să-și ia puterea în mâinile lor”, a remarcat Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei.

În cadrul festivității, mai mulți deputați au felicitat cetățenii de la Mana.

„Suntem echipa care crește, care se dezvoltă și vom reuși în curând să implementăm asemenea proiecte la nivel de țară, ca să o facem mai frumoasă”, a dat asigurări vicepreședintele Partidului “ȘOR”, Vladimir Vitiuc.

Sergiu Sârbu, deputat în cadrul Platformei „Pentru Moldova”, a menționat că este important ca aleșii poporului să se axeze pe rezolvarea problemelor cetățenilor.

„Noi vom încerca să nu intrăm în confruntări politice, chiar dacă cineva încearcă să ne provoace. E mai bine să venim mai des în localități și, împreună cu colegii, să realizăm astfel de proiecte frumoase. Este foarte important să ne concentrăm pe rezolvarea problemelor satelor”, a menționat Sergiu Sârbu.

Felicitări locuitorilor satului Mana au adresat și deputații – Igor Himici, Gheorghe Brașovschi, Corneliu Padnevici, Grigore Repeșciuc. Un mesaj de felicitare a adresat și primarul mun. Orhei, Pavel Verejanu. La eveniment au fost prezenți mai mulți primari de sate din raionul Orhei.

Până la sfârșitul anului curent, Partidul „ȘOR” și-a propus să realizeze proiecte de iluminat public stradal în circa o sută de localități din țară, inclusiv în toate cele 74 de sate din raionul Orhei, indiferent de apartenența politică a primarilor.